Menu


 

1r. opus: La Nova Cançó

 

1.

LES MEVES PRIMERES CANÇONS, 1967-69, del període d'ELS SETZE JUTGES.

 

2.

CANÇONS DE L´ESTAMPA POPULAR, cançó social i política, 1968, cicles de cançons per a cant i guitarra sobre textos dels poetes Miquel Martí i Pol, Magda Bosch i Rafael Subirachs.

 

3.

CICLE DE PETITES I VARIADES CANÇONS DE JOAN SALVAT PAPASSEIT, 1968-1987 per a cant i guitarra revisades el 2010.

 

4.

BAC DE RODA, 1973-1975, primer cicle de cançons populars catalanes.

 

5.

SI COM L´INFANT QUAN APREN DE PARLAR, 1976-1977, cicle de cançons sobre poesies del Segle d´Or català (s.XIV), sobre textos de Francesc de la Via, Jordi de Sant Jordi i Ausiàs March.

 

6.

EL COMTE ARNAU, 1983-1984, segon cicle de cançons populars catalanes

 

7.

CANÇONS A LLOURE cançons soltes per a cant i guitarra.


 

2n. opus: Música de cambra per a cant i piano

 

1.

EXEUNT PERSONAE, 1968-1969, cicle de cançons sobre poesies de Gabriel Ferrater.

 

2.

CINC ESGRAFIATS A LA MATEIXA PARET, 1974, cicle de cançons dramàtiques per a veus greus, mezzo o contralt, baríton o baix amb acompanyament de piano, sobre l'obra homònima en poesia de Miquel Martí i Pol.

 

3.

CANTS DE LA PARTENÇA, L´ABSENCIA I EL RETORN, 1989-1992, tres cicles de cants per a quintet vocal (soprano, contralt, tenor, baríton i baix) amb acompanyament de piano, precedits i procedits per un pròleg i un epíleg, CANTS DE LA JOIA 1 i 2 respectivament, sobre poesies de Carles Riba.

 

4.

CANTS D´ABELONE, 1984, cicle de quinze cançons d’una obra poèticomusical i dramàtica per a la veu d’una cantant mediterrània de música popular amb acompanyament de piano sobre l'obra homònima en poesia de Joan Vinyoli i un cant introductori de Rainer Maria Rilke amb traducció del mateix poeta Joan Vinyoli. N’hi ha diferents versions: per a soprano, mezzosoprano i contralt.


 

3r. opus: Música coral i música simfònica

 

1.

CANTS SOLTS, 1981-1988, "a capella" per cor mixt.

 

2.

COLORS, 1981, 5 cants per a cor mixt sobre poesies de Miquel Martí i Pol.

 

3.

PASSEIG D´ANIVERSARI, 1985-1995, obra musical i dramàtica en tres actes per a cor mixt, baríton solista i piano sobre l'obra homònima en poesia de Joan Vinyoli.

 

4.

VERDAGUER: CANÇO DE LA TERRA, 1995, obra musical i dramàtica per cor mixt, quatre cantants de música popular, orquestra de corda, música electrònica, piano, arpa i percussió sobre poesies de Jacint Verdaguer.


 

4rt. opus: Música especulativa instrumental (1978-1983)

 

1.

PECES SIMPLES per a piano solo.

 

2.

PECES COSMIQUES per a piano solo.

 

3.

PECES SORDES per a quintet de metalls.

 

4.

TRIO BELA, homenatge a Béla Bartók, per a clarinet, violí i piano.

 

5.

QUARTET PER A CLARINETS.

 

6.

MUSICA CELESTA per a celesta, arpa, percussió, dos violoncels i dos contrabaixos.

 

7.

PARAFONIA 1986, In memoriam Mikel Zabalza, per a un carilló i cinc percussions al voltant del públic.

 

8.

CADÈNCIA PER A INSTRUMENTS DE VENT. HOMENATGE A LA SAGRADA FAMILIA D’ANTONI GAUDI per a vint-i-un instruments de vent d'una banda simfònica.

 

9.

EIXARM DE PLUJA PER A CORDES, 1989, per a orquestra de corda.


 

5è opus: Obra dramàtica musical

 

1.

NÀUFRAGS, 1988, drama en música i obra coreogràica en un sol acte en dues parts per a un tenor i dotze instruments dividits en tres grups i tradicions musicals diferents. 1. Un quintet de fusió de música semítica helenohebraicoaràbiga i persa: out, flauta (ney), violí (rebab), qanun i percussió (darbuka, bendir, riqq i snujs). 2. Un trio de música euroamericana occidental postromàntica: saxofon alt en mi bemoll, violoncel i piano i 3. un quartet de fusió de jazz, pop, rock: acordió, sintetitzador, baix elèctric i bateria, i un cos de dansa i pantomima.

 

2.

NABI, 1989 - 2009, òpera en quatre actes i deu quadres sobre l'obra homònima en poesia de Josep Carner.

 

3.

LA FADA DE BANYOLES 2004, obra en cinc moviments o temes per a cor, cobla de sardanes, sintetitzador i un esbart dansaire.

 

6è opus: Música incidencial.

 

 

Música per al teatre, dansa, cinema, exposicions d'arts plàstiques i altres disciplines. Cançons soltes de poetes i creacions vàries per a cant. Sardanes i obra per a cobla i cor i cobla. Revisió d’obres de Rafael Subirachs i Ricart. Revisió de cançons de la Renaixença.